Zoekmachine Optimalisatie

Zoekmachine Optimalisatie

wat is het en wat heb je nodig

Zoekmachine optimalisatie het vindbaar maken van jouw website voor de zoekmachines. natuurlijk kun je simpelweg tegen een zoekmachine zeggen dat je je website online hebt gezet en het adres van de website doorgeven, maar er is iets meer voor nodig.

Zoekmachines kijken naar relevante content op je website, daarnaast kijken ze hoe je website in elkaar zit en of je website ook door andere websites interessant gevonden wordt.

Wat ook belangrijk is, is dat je website goed wordt weergegen op mobiele apparaten. tegenwoordig worden websites steeds vaker vanaf een mobiel apparaat bekeken en is het steeds belangrijker dat de weergave op deze apparaten goed is. Daarnaast is het van belang dat de snelheid van je website op zo'n apparaat hoog is. Als een bezoeker te lang moet wachten tot je website geladen is, haakt hij af.

een aantal jaar geleden waren de <meta> tags de belangrijkste bron van informatie voor de zoekmachines. tegenwoordig wordt er veel en veel breder gekeken. Om je een idee te geven waar naar gekeken wordt.

  • Domeinnaam
  • Opbouw van de website (code vs content)
  • Structuur van de pagina
  • URL's van de pagina's
  • <a href="#" title="je titel"> tags
  • Headings <h1></h1>, <h2></h2> enz...

Al deze dingen en nog veel meer gaan we aanpakken als we jouw website gaan optimaliseren voor de zoekmachies.

Hoe gaan we dan te werk?

Om te beginnen gaan we inventariseren wat we nog missen op jouw website. we gaan kijken naar ontbrekende tags, missende headigns <h1></h1>, <h2></h2> en de opbouw van de content.

Als we dat allemaal op orde hebben gaan we kijken naar backlinks naar jouw website. Backlinks zijn zeer belagrijk voor het positioneren van jouw website in de zoekmachines. Het gaat daar bij om links van relevante en betrouwbare websites. Hierbij houden we in gedachten dat méér niet altijd beter is en in dit geval zelfs een negatief effect kan hebben op de zoekresultaten.


Afdrukken   E-mailadres