Zoekmachine Optimalisatie

wat is het en wat heb je nodig

Zoekmachine optimalisatie het vindbaar maken van jouw website voor de zoekmachines. natuurlijk kun je simpelweg tegen een zoekmachine zeggen dat je je website online hebt gezet en het adres van de website doorgeven, maar er is iets meer voor nodig.

Zoekmachines kijken naar relevante content op je website, daarnaast kijken ze hoe je website in elkaar zit en of je website ook door andere websites interessant gevonden wordt.

Wat ook belangrijk is, is dat je website goed wordt weergegen op mobiele apparaten. tegenwoordig worden websites steeds vaker vanaf een mobiel apparaat bekeken en is het steeds belangrijker dat de weergave op deze apparaten goed is. Daarnaast is het van belang dat de snelheid van je website op zo'n apparaat hoog is. Als een bezoeker te lang moet wachten tot je website geladen is, haakt hij af.

een aantal jaar geleden waren de <meta>tags de belangrijkste bron van informatie voor de zoekmachines. tegenwoordig wordt er veel en veel breder gekeken. Om je een idee te geven waar naar gekeken wordt.

  • Domeinnaam
  • Opbouw van de website (code vs content)
  • Structuur van de pagina
  • URL's van de pagina's
  • <a href="#" title="je titel">tags
  • Headings <h1></h1>, <h2> </h2>enz...

Al deze dingen en nog veel meer gaan we aanpakken als we jouw website gaan optimaliseren voor de zoekmachies.

Rub-Ster in Google

Hoe gaan we dan te werk?

Om te beginnen gaan we inventariseren wat we nog missen op jouw website. we gaan kijken naar ontbrekende tags, missende headigns <h1></h1>, <h2> </h2>en de opbouw van de content.

Als we dat allemaal op orde hebben gaan we kijken naar backlinks naar jouw website. Backlinks zijn zeer belagrijk voor het positioneren van jouw website in de zoekmachines. Het gaat daar bij om links van relevante en betrouwbare websites. Hierbij houden we in gedachten dat méér niet altijd beter is en in dit geval zelfs een negatief effect kan hebben op de zoekresultaten.

Social Media

Natuurlijk zijn sociale media een goed medium om links (en likes) te verdienen. Door gebruik te maken van het bereik van sociale media kunnen we in korte tijd veel relevante links naar je pagina genereren. Het enige wat daar voor nodig is dat mensen je berichten delen. Door een bericht te plaatsen op bijvoorbeeld facebook dat voor veel mensen interessant is om te lezen en te delen kun je een hele hoop relevante links verzamelen.

Gestructureerde data

Gestructureerde data is een manier om een zoekmachine te vertellen wat voor informatie je op je pagina hebt staan. dit kan bedrijfsinformatie zijn, maar ook de informatie die je in je artikel hebt gesschreven. met de daar bij behorende titels en subtitels

een voorbeeld van hoe dat er dan uit ziet:
<div itemscope itemprop="publisher" itemtype="http://schema.org/Organization" content="Rub-Ster webdesign & promotions">
<img itemprop="logo" content="https://www.rub-ster.nl/images/logo_rub-ster.svg" style="display:none" />
<img itemprop="image" content="https://www.rub-ster.nl/images/logo_rub-ster.svg" style="display:none" />
<meta itemprop="name" content="Rub-Ster webdesign & promotions" />
<meta itemprop="url" content="https://www.rub-ster.nl" />
</div>

Zoekmachine Optimalisatie in Tilburg

Voor zoekmachine optimalisatie in de buurt van Tilbug ben je natuurlijk bij Rub-Ster webdesign aan het juiste adres. de kennnis en ervaring van het ranken in google is ruimschoots aanwezig en we willen je graag helpen om jou pagina beter vindbaar te maken. Heb je een bedrijf en wil je goed gevonden worden in de buurt van Tilburg, Noord-Brabant, neem dan snel contact op voor de mogelijkheden.